fredag 26 juli 2013

Val av spis

Idag är deadlinen för val av eldstad. Vår eldstad kommer från Uunisepät. Vår favorit hade varit klar för oss redan innan vi valde husmodell. Vi kommer att ha vattenburen jordvärme i vårt hus, så eldstaden kommer inte att spela så stor roll i uppvärmningen av huset, så vi behövde inte så stor spis. Vårt val föll på Uunisepäts värmelagrande Riekko, som vi varit förtjusta i redan länge. Vi såg några Riekkon också på bostadsmässan och fick bekräftat för oss att det fortfarande är vår spis och hur vi vill att den ska se ut. Vår spis kommer att ha vit glansig kakel, den kommer att se ut som på bilden nedan. Vi valde också att ha en slammad siporexmur bakom spisen och som tillbehör tog vi ett grillgaller. Ååh, vad jag längtar till de kalla vinterkvällarna då vi får tända eld i spisen och mysa i vårt nya hem (ja, i övrigt är vinterkvällar inget jag längtar till)!
 
Bilden är från uunisepat.fi
  

4 kommentarer:

 1. Toivottavasti voitte olla sitten tyytyväisiä valintaanne... me ei nimittäin olla oltu. Meillä on Uuniseppien kaakeliuuni (jos muistat siellä olohuoneessa) ja se on pinnaltaan aivan tulikuuma kun sen lämmittää, mutta seuraavana aamuna jo aivan haalea, ei siis varaa lämpöä mitenkään kovin hyvin. Nuohooja katsoi sitä viimeksi ja sanoi, että ne jotkut putket, mitkä siellä sisällä kiertää ja sen lämmön varaa (tai jotain sellasta...) on TODELLA lyhyet, ne siis ei nouse sinne uunin yläosaan asti vaan ovat siinä tulipesän ympärillä vain - siksi on niin huono varaamaan. Muurarit, jotka sen tänne laittoivat, tekivät lisäksi aivan karmean ruman tuosta alapellin paikasta, sieltä edelleenkin villat pursuaa vaan. Uunimme on kaunis - paitsi se pelti - siksi se ostettiinkin, kun ulkonäköön niin ihastuttiin, mutta täysi pettymys muuten ja aiotaankin se remontin yhteydessä purkaa pois. Me aiotaan muurauttaa talon keskelle tiilistä iso uuni.

  Toivottavasti teillä on parempi onni ja parempi uuni!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kurjaa jos ette ole olleet tyytyväisiä takkavalintaanne ja, että muurareiden jälki ei ollut hyvä. Tuleva takkamme on kyllä takkatiilistä tehty ja muurataan paikanpäällä. Toivon, että emme joudu katumaan valintaamme...

   Radera
 2. Kyllä se meidän takkakin ihan pitäis kunnollinen olla ja oikeista aineista. Ollaan ihmetelty sen huonoutta kaiken aikaa ja se nuohoojan käynti sitten selvitti miksi se ei pysy lämpimänä. Mutta meillä onkin se, että meidän talo on puulämmitteinen ja lämpiää sillä takalla ja keittiön uunilla, eli jos teillä se ei ole pääasiallinen lämmönlähde niin asia ei ole niin vakava. Me olisi tarvittu todella sellainen uuni, mikä pitää sen lämmön myös. Siksi meneekin vaihtoon - mutta 15 vuotta me ollaan kyllä silti tuolla takalla pärjätty, kun ei vaihtoehtoakaan ole ollut.

  Älä ole huolissasi, kyllä se teidän takka varmaan toimii. Tyhmää oli minulta edes laittaa tällainen "pelottelu"viesti, sorry!

  Teidän talo nousee hurjaa vauhtia, hauska seurata!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Meidän taloonhan tulee maalämpö, joten meillä ei ole mitään kovia vaatimuksia takan suhteen. Ymmärrän, että se teillä on huonompi juttu jos takka ei vastaa vaatimuksia. Jos ymmärrän asian oikein Uuniseppien takoissa nykyään nouse nuo putket kyllä ihan takan yläosaan asti. Ehkä ne ovat kehittyneet 15 vuoden aikana. :) Toivottavasti saatte vaihdon jälkeen ihan kunnollisen kuitenkin.

   Juu, hurjaa vauhtia nousee kyllä. Tänään en ole vielä edes päässyt katsomaan, pitää odottaa vielä pikkuneidin heräämistä päikkäreiltä.

   Radera

Tack för din åsikt! Kiitos mielipiteestäsi!