måndag 29 juli 2013

Husleverans

Idag var det då dags för leverans av huselementen. Sambon åkte iväg till tomten redan kring 7-tiden imorse, medan jag stannade hemma en stund till med lilltjejen. Vi kom till tomten omkring kl. halv 9 och då var redan första elementet på plats. Det gick snabbt undan och vid halv 2-tiden var alla elementen och takstolarna på plats och lyftkransbilen kunde köra iväg. Killarna som jobbade med uppbyggandet av huset fortsatte sitt jobb utan lyftkran, men hann tyvärr inte få upp "aluskate" (heter det underlagsduk på svenska?) innan de slutade för dagen. Till vårt stora förtret började det regna under eftermiddagen (och har fortsatt hela kvällen), men  vi har om och om igen blivit försäkrade om att elementen är så skyddade att de inte tar skada av regnet. De hade dessutom lagt nån extra plast ovanpå dem innan takstolarna, då de såg att det kommer att börja regna. Vi kan ju inte göra annat än att försöka tro på vad man säger i det här skedet och hoppas på att regnet upphör så fort som möjligt!
 


 
Vilken känsla det var att få se huset komma upp så snabbt! Man kan knappt fatta att det är här vi faktiskt kommer att flytta in om fem månader!

4 kommentarer:

 1. Onnea talosta! :) Se on kyllä vieläkin ihan käsittämtöntä, että miten äkkiä nuo talot nousevat. Ja vauhti vaan jatkuu pystyksen jälkeen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Juu, vauhti on kyllä uskomaton. Kohtahan meidän uusi asuinalue on täynnä taloja!

   Radera
 2. Onnea talolle! On se tosiaan hassua, miten nopeasti tulee valmista. Meidän talo tuli joulukuun alussa ja nyt on jo pari kuukautta _asuttu_ siellä :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Oletteko jo ehtineet asua niin kauan? Vastahan te muutitte sinne. :) Täällähän tulee vielä kiire saada asunto myytyä jne.

   Radera

Tack för din åsikt! Kiitos mielipiteestäsi!