torsdag 29 augusti 2013

Oanmäld spisleverans

 
I fredags tog vi innan lilljtejens kvällsgröt en tur ut till bygget hela familjen för att kolla vad som hänt där under dagen. På gården väntade dock en mindre trevlig överraskning, vår spis hade levererats utan minsta lilla meddelande åt oss. Hur kan det vara så svårt att läsa instruktionerna för leveransen? Enligt de ska de ringa dagen före leverans och ännu före leverans och ifall man inte får tag på oss så fanns ännu försäljarens nummer man skulle ringa. Inte ett enda samtal fick vi om saken, där stod den bara mitt i allt.


Vi hade inga möjligheter att bära in spisen den kvällen och dessutom skulle golvet slipas denna vecka, så vi var tvungna att ha spisen att stå ute ända till igår då sambon tillsammans med min pappa och bror (TACK!) äntligen kunde bära in den. Okej, en stor spis i delar är inget som man stjäl sådär bara (den väger sammanlagt omkring 1800 kg!), men inte var det ändå så roligt att ha den stående därute på gården dagarna innan vi fick in den. Men nu är i alla fall alla delarna inne (så jag vågar skriva om det) och i bästa fall börjar muraren på med att mura upp den imorgon.



I övrigt har vi denna vecka (äntligen) fått de sista inredningsvalen gjorda och registrerade på extranet. Det ska bli skönt att äntligen få bort en del av alla papper, kakel och tapetböcker som varit utspridda över vardagsrummet. Mer om inredningsvalen kommer i senare poster. 

1 kommentar:

  1. Onpas teilläkin jo hommat pitkällä. :)

    Se on kyllä tosiaan kumma, kun niistä paketeista ei voida soittaa. Tai sitten soitetaan, että oon vartin päästä siellä, mihin laitetaan, nää pitää sit olla sateelta suojassa.
    Meilläkin takka tais olla hetken pihalla odottelemassa. Kannoin eka yksin sieltä kaikki pienemmät osat sisälle, ja varsinkin kaikki laastit.

    SvaraRadera

Tack för din åsikt! Kiitos mielipiteestäsi!