torsdag 17 juli 2014

Semester och nya lakan

Förra helgen var vi på en liten semesterresa och hann bland annat besöka Muminvärlden i Nådendal, övernatta på hotell i Åbo, besöka goda vänner och se deras fina villa i Kimito och övernatta på hotell i Helsingfors och ta en kort sväng på Borgbacken. Sen har vi också hunnit med besök av vänner både före och efter resan. Det är härligt att ta sig tid för lite annat också, mitt i allt arbete med målning av hus och färdigställande av gård mm. Idag hade vi hyrt en skylift över dagen för att få de allra högsta punkterna på husgaveln (och där vi inte kommer åt med byggställningar som vi sen tänker ta till hjälp) målade, så det har sambon med hjälp av min mammas man gjort idag. Själv målade jag lite terrasstaket medan lilleman sov middag. Att måla dem är ett verkligen pilligt och tråkigt arbete. Men jag klagar inte, också där har sambon gjort det största jobbet. 

Jag har inte en enda bild att visa er på hur målningen framskrider, utan istället får ni se bilder på våra nya påslakan (både till vårt sovrum och till lilltjejen) jag beställt från Ellos. Jag gillar mönstret på lakanen och färgerna är så härligt somriga. Priset på 10 euro styck, gjorde ju inte saken sämre! Efter bara en tvätt känns de dock fortfarande rätt hårda, jag hoppas de blir mjukare med tiden.
  
********
 
Viime viikonloppuna teimme pienen lomareissun. On ihana tehdä välillä jotain muuta kun stressata talon maalauksen ja pihan laittamisesta ym., ottaa vähän lomaa. Tänään meillä kuitenkin oli nosturi vuokrattuna ja avomies ja äitini mies maalasivat talomme päädyn korkeimmat kohdat, johon emme pääse rakennustelineillä. Itse maalasin vähän terassin kaiteita pikkumiehen päikkäreiden aikana. Todella työläs ja tylsä homma, mutta myös siinä avomies on tehnyt suurimman työn. Minulla ei ole yhtäkään kuvaa näyttää maalauksen edistymisestä, joten näytän kuvia meidän uusista pussilakanoista, jotka olen tilannut Elloksesta. Tykkään kuosista ja värit ovat ihanan kesäisiä. Hinta, 10 eur/kpl, tekee asiasta vaan paremman!

2 kommentarer:

  1. Vi skruvade ner våra staket och spraymålade dom istället. Mycket enklare. Finns under etiketten 'staket' om du vill kolla. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Största delen av staketen har vi också spraymålat (faktiskt efter att ha läst om det på er blogg). Men det är bara sambon som använt sig av den apparaten, så då nån annan målat så har det gjorts för hand. Ännu finns en del arbete med dem kvar, men vi börjar se slutet. Sen blir det att vänja sig med att ha staket på terrassen igen, vi har ju levt hela sommaren utan dem då vi skruvade ner dem redan i början av sommaren. :)

      Radera

Tack för din åsikt! Kiitos mielipiteestäsi!