tisdag 16 april 2013

På väg mot drömmen

Drömmen om ett eget hus har funnits i bakhuvudet i flera år. Det hade jag ändå haft ganska klart för mig, att bygga eget det skulle vi inte göra. Vi har gått på otaliga visningar de senaste två åren, men inte hittat nåt hus som på alla sätt känts som vårt. Tanken på att bygga eget började gro och när staden lediganslog en del egnahemshustomter i ett område vi kunde tänka oss att bo i, slog vi till. Tanken på att börja bygga var nog ännu ganska skrämmande, men vi lät ödet avgöra om vi skulle börja bygga eller inte. Detta var våren 2012, men då fick vi ingen tomt. Under sommaren började det kännas allt mer okej med tanken på att börja bygga, drömmen om det egna huset var ändå så stark. När staden igen lediganslog tomter i ett nytt område vi kunde tänka oss att bo i (bara några kilometer från där vi nu bor och nära till skolan för lilltjejen) så skickade vi in ansökan. Denna gång ville ödet annorlunda och vi blev beviljade en tomt! Detta var i november 2012. Härifrån började vår resa till vårt nya hem. Inledningen på det största projektet i vårt liv. Om allt går som det ska flyttar vi in drygt ett år senare.


Välkommen att följa med oss på vår resa!

2 kommentarer:

  1. Tuttuja tunnelmia... Meillä tuli talopaketti Kaustinen 150 vasta puolitoista viikkoa sitten ja nyt jo terassiavajaiset vietettiin, tai pikemminkin pikkuiset harjakaiset. Asumaan pääsemme syyskuussa. Voinpa vaan kuvitella tunnelmianne :) Mukavaa rakentamisaikaa teille!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos! :) Varmaan ihanaa viettää pienet harjakaiset kun teillä on yksi välivaihe takana. Nopeasti tuo kesä menee ja pääsette muuttamaan uuteen kotiin. Jään seurailemaan!

      Radera

Tack för din åsikt! Kiitos mielipiteestäsi!