söndag 23 februari 2014

Äntligen!

Under förra veckan började det äntligen hända nåt från Design talos sida i vårt hus. Äntligen (det tog ju "bara" 8 veckor)! Nu är det mesta fixat, det enda vi ännu väntar på att få fixat är "gropen" i vardagsrummet och en dimmer som vi beställt och betalat för, men som aldrig installerats. Nu är den rätta luckan och stegen på plats till bruksvinden (nu återstår bara för oss att få till ett golv där), de värsta golvklinkerna utbytta i köket och hallen (det blev riktigt bra t.o.m) och alla de andra småreparationerna är också utförda. Det känns så skönt, även om vi vet att vardagsrumsgolvsprojektet ännu är framför oss (när har vi ännu ingen aning om).
 
Förra veckan fick vi äntligen också det efterlängtade glaset i "välitila" (mellan övre och undre skåpen) i köket på plats. Vi hade ju lite otur med det också, eftersom glasfirman som installerade det hade lyckats få fel storlek på glaset vid första beställningen och därför blev vi tvungna att vänta ytterligare några veckor på ett nytt. Men resultatet blev i alla fall precis som jag tänk mig. Om man bortser från att det nu märks att målarna i hörnet har gått in en bit på den gråa väggen med den vita färgen för att få en jämnare finish och detta nu ser lite dumt ut bakom glaset. Men det vänjer man väl sig med. Vi lade också in en liten glasskiva mellan spegeln och handfatet bakom kranen i lilla wc:n. Sambon har också jobbat hårt med centralgarderoben i veckan och den är nu så gott som färdig. Jag berättar mer om den sen i ett senare inlägg.
 
 
Lyhyesti suomeksi: Viime viikolla alkoi talollamme vihdoin tapahtua jotain Design talon puolesta (kesti "vain" melkein 8 viikkoa). Nyt ovat suurin osa luovutuskorjauksista hoidettu. Ainoat korjaukset mitkä jäivät ovat olohuoneen lattian "kuoppa" ja yksi puuttuva himmennin jonka olemme huomanneet puuttuvan vasta luovutuksen jälkeen. Viikolla saimme myös lasin keittiön välitilaan  ja mies on ahkerasti tehnyt työtä saadakseen vaatehuoneemme valmiiksi. Kerron siitä sitten myöhemmin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din åsikt! Kiitos mielipiteestäsi!