fredag 11 oktober 2013

Hjälpköket

Presentationen av materialvalen och planerna kom ju helt av sig efter köket och barnrummet. Nu är det dags att råda bot på det, så nu ska ni få en presentation av hjälpköket. Vi valde ju att flytta dörren till tekniska utrymmet till utsidan (i ursprungliga modellen går man dit den inre vägen), men istället har vi ingången till den stora klädgarderoben på en vägg och dörren till badrummet på en annan, vilket förstås begränsade en del. Vi ville dessutom få rum med nån form av hatthylla/klädhängare i hjälpköket, eftersom vi kommer att använda den dörren som grovingång. Vi beslöt oss därför för att flytta bort städskrubben till hallen. De fasta möblerna kommer från Topi-keittiöt och så här ser planen ut:

  

De vita dörrarna är matt Kosketus och de undre är ljusbrun Luoto (fast på bilden ser det mer ut som gråbruna Luoto, jag fick ta och kolla pappren vad det riktigt var vi valde). Arbetsbänken blir samma som i köket, dvs. den som syns i det här köket. Handtagen beslöt vi att lämna bort, så vi eventuellt kan ta samma som i köket, sen när vi bestämt oss för vilka det ska vara.

I mellanrummet mellan övre och undre skåp kommer en vit mosaikkakel (Cirkus bianco 25x35 cm) med vita fogar. Jag har ingen egen bild på kakeln, men de hade samma kakel i Hailuoto 163 på bostadsmässan i Hyvinge. Färgen på väggen blir Tikkurilas Laasti (X487). Golvet blir inte mörkgrått som på bilden, utan det blir Ragnos Concept Greige 10x10.


 
Bilden är usel, men ni ser den rätta färgen här.
 
Nu gäller det bara att hitta en bra hatthylla/klädhängare och nån form av insynsskydd till fönstret i ytterdörren, för annars har grannen (som har rätt många fönster åt vårt håll) full insyn till oss då vi kommer ur badrummet. Vi ville ändå ha glas i dörren för ljusinsläppets skull, så nåt mörkt heltäckande vill vi inte ha.
 
Lyhyesti suomeksi: Nyt on aika esitellä kodinhoitohuoneen materiaalivalinnat. Kiinteät kalusteet tulevat Topi-keittiöltä. Valkoiset kaapit ovat mattavalkoista Kosketusta ja ruskeammat ovat vaalean ruskea Luoto. Vetimet ostamme itse kunhan päätämme minkälaisia haluamme. Tasoksi tulee sama laminaattitaso kuin keittiössä, eli ruskean-harmaa sahattu puupintakuvio. Välitilaan tulee valkoinen mosaiikkilaatta ja lattialle Ragno Conceptin Greige 10 x 10 cm. Seinän väriksi tulee Tikkurilan Laasti (X487). Nyt pitäisi vielä löytää hyvä hattuhylly tms. ja sopiva ikkunakalvo kodinhoitohuoneen oven ikkunaan, naapurilla on muuten melko suora näköyhteys kun tulemme kylppäristä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din åsikt! Kiitos mielipiteestäsi!