tisdag 6 augusti 2013

Vi är med tak

På bygget går det undan. I fredags hade första teamet gjort klart sin del av arbetet (vilket förutom element- och takstolsuppbyggandet innefattade bl.a. att göra alla utskjutande tak klara så att takläggarna sen kunde börja på med takläggningen). Ett nytt team tog vid i måndags och då var också takläggarna på plats med sin husbil. Takläggarna hann faktiskt få sitt arbete färdigt samma dag (förutom en bit som de lyckats klippa fel och som de kommer och lägger nästa vecka), men då jobbade de också ända tills det skymde .
 
Jag var själv iväg till Tammerfors över helgen. Hann med en sväng till Ikea för att titta på bl.a. Pax-garderoberna och badrumsmöbler. Jag berättar mer om det i ett senare skede när vi bestämt hur vi ska göra med dem. Jag kom hem kring 21-tiden på söndag kväll, men kunde inte låta bli att ta en tur till tomten för att kolla in huset. Det har nog en stark dragningskraft, kan jag säga. :) Vad roligt det var att se att terasstaket och de andra småtaken hade tagit form! Huset var så fint i solnedgången! Igår då vi var till bygget kring kl. 19 badade hela huset i sol, vi kommer att ha sol största delen av dagen ute på vår gård och terrassen. Härligt!
 
Ikväll då jag kikade in till bygget hade just rör-killarna anlänt. De skulle börja installera avloppsrören. Inne i huset var isoleringen av taket klar (åtminstone såg det ut så), men annars iddes jag inte lämna och kika så noga, utan lät killarna jobba på ifred. Istället passade jag på att ta en promenad med hunden längs en härlig skogsstig som ligger bara ett stenkast ifrån huset.
 
Söndag 4.8.2013
  
Måndag 5.8.2013


Tisdag 6.8.2013
  
  

2 kommentarer:

  1. Tuo konesaumattu katto on kyllä hieno. Me ei taidettu sitä edes harkita, kun kattoa valittiin. En tiedä miksi, olisi ehkä kannattanut. ;) Ja noita tummia ikkunoita olen kanssa katsellut ihaillen. :) Varmasti sopivat hyvin valkoiseen taloon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos, mekin pidämme katostamme ja tummista ikkunoistamme! :) Sellainen missaus kuitenkin kävi, että terassinovi olisi mielestäni myös pitänyt olla tummanharmaa (sehän on nyt valkoinen)! Meille tulee tumman harmaa pääovi, mutta jätimme tietoisesti kodinhoitohuoneen ja teknisen tilan ovet valkoisiksi, ajattelimme että se on turha kulu. Missään vaiheessa ei tullut ajatelleeksi terassinoven väriä! Nyt vähän harmittaa, mutta ehkä sitä ei enää ajattele kun talo on maalattu.

      Radera

Tack för din åsikt! Kiitos mielipiteestäsi!