onsdag 18 december 2013

Framsteg, framsteg, snart är det klart

Oj oj, tiden flyger fram och inte hinner jag uppdatera hit vad som händer i huset. Förra veckan hade vi laminatkillen på besök och på en dag och lite till hade han lagt allt laminatgolv. Golvet har jag tyvärr ingen vettig bild på, fastän jag hade (min krånglande) systemkamera med idag. Dels för att det varit svårt att fota då det är så mörkt och dels för att större delen av golvet är under skyddspapp för tillfället. Vi är i alla fall riktigt nöjda med golvet, även om det hade lite mer kvistar i mönstret än vi hade tänkt oss. Ska försöka få till ett vettigt foto senast i helgen.
 
Sen stod det stilla i huset några dagar och i förrgår fick vi igen elkillarna på besök. Nu är alla spottar, uttag och fasta lampor på plats. Också bastuugnen är inkopplad (men vi har ännu ingen bastulave). Vilken skillnad när vi nu har lite mera belysning i huset. I det stora hela är vi nöjda. Vi har några småsaker vi kommer att klaga på när det gäller sneda uttag, men i övrigt kan vi inte klaga på själva arbetet. Det som jag mest hängde upp mig på på den korta stund vi hann kika in i huset idag var färgen på Topis led-spegel i wc:n. Ljuset från denna lampa är verkligen blått, som ni ka se på bilden. Vi har sett flera såna speglar i verkligheten, men jag har aldrig reagerat på att det skulle vara så pass blått ljus. Kanske det blir bättre när vi får en lampa också i taket, annars får vi se vad vi gör. Kanske jag borde kika in på lokala Topi och kolla hur deras spegel där ser ut igen... Nån annan som har samma spegel och vad har ni i så fall tyckt?
 
 
Imorgon kväll eller senast på fredag kommer killen som gör slutfinishen med lister, dörrkarmar, innerdörrar, trösklar, bastulaven och lägger in köksmaskinerna. Han menade att han skulle bli klar innan julen, men som det ser ut nu är överlåtelsen först efter jul, men före nyår. Vi får det bekräftat på fredag då arbetsplatschefen kommer och går över våra reklamationer bl.a. På måndag kommer i alla stadens byggnadsinspektör och gör ibruktagningssynen. Vi har ju aldrig haft förhoppningar om att få flytta in till jul, så vi känner ingen stress över att få huset överlåtet innan julen, men såklart blir vi glada om det mesta arbetet skulle vara färdigt innan helgerna, så vi kunde börja städa där och så småningom börja föra lite saker dit. Det är lite svårt att tänka sig att vi faktiskt kommer att flytta in där inom en snar framtid!
 
**********************

Lyhyesti suomeksi: Viime viikolla talo sai laminaattilattian, johon olemme tyytyväisiä, vaikka kuviossa ehkä oli enemmän oksia kun osasimme odottaan (tästä ei valitettavasti ole kuvaa tällä hetkellä). Toissapäivänä sähkömiehet kävivät laittamassa mm. sähkökalustuksen, spotit ja kiinteät lamput paikoilleen. Huomasimme nyt, että Topilta tilaamamme Topiled-valopeilistä tuleva valo on melko sinertävä, kuten kuvista näette. Olemme nähneet useampi kappale kyseisestä peilistä, enkä ole aiemmin reagoinut siihen, että valo olisi niin sininen. Ehkä se paranee kun kattoon saadaan lamppu, muuten pitää miettiä mitä teemme. Onko kellään kyseinen peili ja mitä mieltä olette olleet siitä?

Huomenna illalla tai viimeistään perjantaina tulee lista-/viimeistelymies, joka on arvioinut olevansa valmis ennen jouluaattoa. Talon luovutus ei todennäköisesti tapahdu ennen joulua, mutta ehkä ennen uutta vuotta. Saamme varmistuksen tästä viimeistään perjantaina. Tulevana maanantaina meillä on ainakin kaupungin käyttöönottotarkistus varattuna. Meillä ei ole koskaan ollut toiveita saada muuttaa ennen joulua, joten siitä emme tunne stressiä, mutta olisimme kyllä iloisia jos talo olisi valmis ennen pyhiä, jota voisimme aloittaa siivoamisen ja sitten pikkuhiljaa ruveta muuttamaan tavaroita sinne. On vielä vaikeaa kuvitella, että me tosiaan muutamme taloon ihan lähitulevaisuudessa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din åsikt! Kiitos mielipiteestäsi!